perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pekaanipähkinä-taatelimuffineja

Alunperin piti tehdä piirakka, mutta laiskuudessa päädyin muffinsseihin. Ihan valmista ohjetta ei löytynyt, joten sovelsin BBC good foodin pekaanipähkinä-luumumuffinssien ohjetta.

Ainekset:
175  g   vehnäjauhoja
50    g   kaurahiutaleita
50    g   tummaa muscavado sokeria
2      tl   kanelia
1      tl   leivinjauhetta
1/2   tl   soodaa
1           kananmuna
150  ml maustamatonta jugurttia
1     dl   rypsiöljyä
1     dl   vaahterasiirappia
100 g    kivettömiä taateleita
100 g    pekaanipähkinöitä

Ohje:
Laita uuni lämpiämään 200 C / kiertoilma 180 C
Vuoraa 12 kpl muffinivuoan kolot paperisilla vuoilla.
Pilko taatelit ja rouhi pähkinät. Sekoita pilkottuihin taateleihin hieman jauhoja etteivät palat tartu toisiinsa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, kaurahiutaleet ja sokeri isossa kulhossa.
Sekoita erillisessä kulhossa muna, jugurtti, rypsiöljy ja vaahterasiirappi.
Sekoita muna-jugurttiseos varovasti jauhoihin. Kääntele sekaan taatelit ja pähkinät.
Jaa taikina muffinivuoan koloihin. Paista noin 20 - 25 minuuttia kunnes muffinit ovat kypsiä. Tarkista kypsyys puutikulla, muffinit ovat kypsiä kun keskelle pistettyyn puutikkuun ei jää taikinaa.



Täytä muffinivuoat melkein täyteen

Valmiit muffinit








 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti