lauantai 16. maaliskuuta 2013

Lohipiirakka

Kuori
200 g kylmää leivontamargariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte
3 dl puuroriisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
200 g tillituorejuustoa
400 g graavisuolattua kirjolohta
1 nippu tilliä

Voiteluun 1 kananamuna

Valmista kuoritaikina
nypi yhteen kylmä voi ja jauhot, joihin on sekoitettu suola ja leivinjauhe. Kun seos on murumaista lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.

Keitä riisi kypsäksi kalaliemessä. Sekoita tuorejuusto lämpimään riisiin. Jäähdytä riisiseos.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.


Kaaviloi noin 2/3 taikinasta pohjaksi ja 1/3 kanneksi. kaavilointi sujuu näppärästi leivinpaperien välissä. Aseta pohjalevy uunipellille ja levitä sen päälle riisiseos. Levitä riisin päälle kirjolohiviipaleet ja niiden päälle tillisilppua. Aseta kansilevy paikoilleen, taita reunat hieman pohjalevyn reunojen päälle. Voitele kananmunalla ja pistele reilusti haarukalla.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea. Paloittele piirakka hieman jäähtyneenä, noin 12 keskikokoista palaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti