lauantai 17. lokakuuta 2009

Kreikkalaisia lihapullia

Kreikkalaisia lihapullia, kasviksia ja tsatsikia




Tämä resepti pohjautuu ruotsalaiskokki Tiina Nordströmin ohjeeseen. Ohje on mukautettu suomalaisiin pakkauskokoihin ja lampaanjauheliha vaihdettu nautaan. Ainakin meidän makuumme lampaanjauheliha oli turhan rasvaista.

Ohje neljälle

Murekemassa
1 kananmuna
1 ½ dl maitoa
3 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
200 g fetajuustoa
150 g kivettömiä mustia oliiveja
1 sipuli
500 g paistijauhelihaa
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa muna ja maito. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Pane leipäpalat munamaitoon turpoamaan. Murenna fetajuusto. Silppua oliivit ja kuorittu sipuli. Sekoita yhteen jauheliha, turvotettu leipäseos, fetajuusto, oliivit ja sipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna murekemassan vetäytyä noin 10 minuuttia.

Kastele kädet ja muotoile murekemassasta lihapullia, Paista lihapullat öljytyllä pannulla noin 10 minuuttia. Tarkasta lihapullien kypsyys maistamalla.

Lihapullat maistuvat uunissa paistettujen kasvisten esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, valkosipulia ja sipulia sekä tsatsikin kanssa.




1 kommentti:

  1. Näitä pitää testata, kiitos siis ohjeesta! Meillä on ollut joskus puhetta näistä pullista ja vaikka on tehnytkin mieli testata, on jäänyt ohje pyytämättä. Nyt ainakin tietää mitä syödään tänään :)

    VastaaPoista