torstai 8. lokakuuta 2009

Feta - couscous salaatti


Tein lounaaksi ruokaisan feta – couscous salaatin. Salaatti toimii hyvin lounasruokana tai pääruuan lisäkkeenä. Salaattiin voi laittaa melkein mitä tahansa vihanneksia alla mainittujen lisäksi esimerkiksi grillattu paprika ja artisokka sopivat hyvin. Jos käytät öljyyn säilöttyjä kasviksia riittää kun valutat enimmät öljyt pois. Loput imeytyvät couscousin sekaan. Vuonankaali tai rucola sopivat parhaiten jos haluat lisätä salaattia. Muut salaatit eivät

Feta - couscous salaatti 4:lle


2,5 dl täysjyväcouscous suurimoita
2,5 dl kiehuvaa vettä
1 valkosipulinkynsi
½ sipuli
2 tomaattia
10 cm kurkkua
2 dl tuoreita yrttejä esim. lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia, minttua
100 g fetaa
1,5 dl vihreitä oliiveja
4 rkl sitruunamehua (1/2 sitruuna)
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
vuonankaalia

Kiehauta vesi. Kaada kiehuva vesi couscous suurimoiden päälle. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja oliiviöljy. Poista kurkusta siemenet esim. palloraudalla ja kuutioi. Kuutioi tomaatti, feta ja pilko oliivit jos ne ovat isoja. Lisää kuutiot ja sitruunamehu jäähtyneen couscousin sekaan. Silppua yritit ja lisää yrttisilppu salaattiin. Lisää vuonankaali ja mausta salaatti suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti