Possua varten yhdistelin muutaman netistä löytyneen ohjeen. Useinhan ylikypsä possu tehdään barbequemaustettuna, mutta se ei mielestäni sovi risoton kanssa. Reseptistä tuli sitten hieman ranskalais-amerikkalainen versio.
Risottoa tein ihan perusohjeella tosin korvasin tavallisen sipulin punasipulilla ja Henkan vinkistä laitoin sekä kuivahtanutta parmesaaniraastetta että voita loppusilaukseksi.
Ylikypsä possu
1 kg porsaan kasleria
öljyä pataan ja mausteeksi
worcester-kastiketta
loraus hunajaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1/ 2 ruukku tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1 sipuli lohkoina
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
Öljyä pata ja anna ylimääräisen öljyn valua padan pohjalle.
Sekoita oregano, mustapippuri, suola, worcester-kastike ja hunaja pohjalle
valuneeseen öljyyn. Kääntele liha mausteseoksessa. Lisää timjami, kokonaiset valkosipulinkynnet, sipuli ja laakerinlehti.
Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Tiivistä pata foliolla ja laita kansi päälle
Paista uunissa kunnes lihan sisälämpötila on
95 astetta ja sen jälkeen hetki grilli vastuksen alla ilman kantta. Meillä meni 5 ½ tuntia 120 asteessa ja 15 min grillivastuksen alla.
2 annosta
1,5 dl riisiä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl punaviiniä
3,5 dl lihalientä
pippuria
1,5 dl parmesaania
voita
Silppua sipulit ja valkosipulit. Kuulota sipuleita öljytilkassa kunnes punasipuli on kuultavaa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää punaviini ja keitä kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää lihaliemi neljässä annoksessa niin, että edellinen annos on ehtinyt imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavaan. Lisää lopuksi parmesaani, voi ja mustapippuri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti