sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Sämpylöitä

Sunnuntaiaamuna innostuin taas leipomaan ja tällä kertaa tein kurpitsansiemensämpylöitä. Siemenet antavat sämpylöihin sopivasti makua ja purutuntumaa.

Kurpitsansiemensämpylät













5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
4 rkl pähkinäöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1,5 dl kurpitsansiemeniä
3 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja

Sekoita lämpimään veteen öljy, hunaja ja suola
Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja lisää ruisjauhot veteen.
Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa huolella noin 10 minuuttia.
Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa noin 1 ½ tuntia niin, että se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa vielä hetki.
Jaa taikina 15 palaan ja pyörittele paloista sämpylöitä. Paina sämpylöiden pintaan terävällä veitsellä pari viistokuviota.
Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota vielä noin 20 minuuttia.
Paista sämpylät uunin keskitasolla kauniin kullan keltaisiksi, 12–15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti