keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Leivontaa

Jääkaapista löytyi hyviä porkkanoita ja kaapissa pelkkää näkkäriä niin päätin leipoa porkkanasämpylöitä. Inspiratio ohjeeseen löytyi Lettupannu blogista alla kotoa löytyneiden ainesten perusteella muokattu versio reseptistä.


Neljänviljan porkkanasämpylät











5 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl neljänviljanhiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
4 dl porkkanaraastetta
1 dl rypsiöljyä


Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri. Lisää taikinanesteeseen desi jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää täysjyväjauhot ja sen jälkeen neljänviljan hiutaleet. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen ja sekoita loppuvaiheessa karkeaksi raastetut porkkanat ja huoneenlämpöinen rypsiöljy. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30min. Vaivaa ilmakuplat pois ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille, ja anna kohota liinan alla n. 30min. Laita uuni lämpenemään 225C. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasolla n. 12min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti